Få din podcast på Spotify

Denne artikel hjælper dig med at få din podcast på Spotify. Hvis du allerede har læst Få din podcast på Apple Podcasts, så kommer den her til at minde en del om det.

Lad os komme i gang!

Find dit podcast-link

Det første du skal gøre er at finde linket til din podcast. Log ind på RataCast, og gå ind på din podcast. Under fanen "Udgiv" finder du dit podcast-link. Det skal vi bruge senere. (Bonus-info: Det er det link, som også bliver kaldt et RSS feed. 🤓)

Tjek i samme omgang, at din email-adresse er korrekt angivet på din podcast. Det kan du gøre under fanen "Indstillinger", ved tekstboksen med navn "Ejer email".

Log ind hos Spotify

Først og fremmest skal du have en bruger hos Spotify. Du kan bruge en eksisterende, eller oprette en ny til formålet.

Spotifys indgang til podcastere er under podcasters.spotify.com. Der skulle gerne være en stor knap hvor der står "Your Dashboard", der leder dig videre.

Et screenshot af knappen Your Dashboard hos Spotify.

Derefter kommer du videre til en skærm, hvor der er endnu en stor knap med "Get Started". Tryk på den.

Et screenshot af knappen Get Started hos Spotify.

Efter du har sagt ja til Spotifys aftale kommer du ind på en side, hvor dit link fra tidligere skal indsættes i tekst-boksen (1). Sådan her ser det ud, når du har indsat dit link:

Et screenshot af tekst-boksen hos Spotify, hvor podcast-linket skal indsættes.

Tryk på knappen "Next" (2) for at komme videre.

Den næste side beder dig bekræfte, at det virkelig er dig der har denne podcast. Det gøres ved, at Spotify sender en email til den email-adresse, der er angivet i din podcast. Tryk på knappen "Send Code" (3) for at få tilsendt emailen.

Et screenshot af knappen hos Spotify, hvor du beder om at få tilsendt en bekræftelses-email.

I emailen står der en pinkode (4), som du skal kopiere ind i tekst-feltet tilbage på siden (5):

Et screenshot af pinkoden i emailen fra Spotify. Et screenshot af pinkoden der er sat ind på siden hos Spotify.

Tryk igen på knappen "Next" (6). På næst-sidste side (endelig!) skal du lige udfylde lidt ekstra information om podcasten, såsom land og sprog. Specielt skal du også informere om, hvilken podcasting-platform du bruger (det er os!). Vi er ikke på listen endnu, så du vælger bare "Other / I don't know" nederst (7).

Et screenshot af ekstra info om podcasten, der skal indtastes, hos Spotify.

Udfyld også hvilke kategorier din podcast hører til, og tryk endnu engang på "Next" (8).

Du får nu et overblik over de ting, du lige har indtastet, hvor du kan dobbelt-tjekke det hele. Når du er sikker på, at alt er som det skal være, trykker du på "Submit" (9).

Et screenshot af podcast submit-siden hos Spotify.

Det var det! Tillykke med at få din podcast på Spotify. 🥳

Sidder du fast?

Hvis du støder på et problem, som du ikke selv kan løse, så send os en email med en beskrivelse af hvad du oplever, og vi vil hjælpe dig videre. 😊