Få din podcast på Apple Podcasts (iTunes)

Denne artikel hjælper dig med at få din podcast på Apple Podcasts, det der tidligere hed iTunes. Så bliver den tilgængelig i stort set alle podcast-afspillere i verden. Det er desværre stadig lidt besværligt, men heldigvis noget du kun skal gøre én gang for din podcast.

Det er en god idé at gøre det nogle dage før du egentlig vil udgive din podcast, så du er sikker på at alt er klar. Der er nemlig et vaskeægte menneske, der skal godkende din podcast hos Apple.

Så grib en kop kaffe og lad os komme i gang.

Find dit podcast-link

Det første du skal gøre er at finde linket til din podcast. Log ind på RataCast, og gå ind på din podcast. Under fanen "Udgiv" finder du dit podcast-link. Det skal vi bruge senere. (Bonus-info: Det er det link, som også bliver kaldt et RSS feed. 🤓)

Log ind hos Apple

Næste skridt er at sende linket ind til Apple. Det gør man i deres Podcasts Connect-portal, hvor du logger ind med den Apple-konto, din podcast skal administreres fra.

Et billede af login-skærmen hos Apple Podcasts.

Hvis du ikke allerede har en Apple-konto, eller vil lave en ny kun til din podcast (måske fordi du vil dele kontoen med andre med-værter), så kan du gøre det her.

Herefter kommer du ind på en side, hvor der er et stort tekstfelt. Det her her dit podcast-link fra tidligere skal indsættes (1).

Et billede af siden, hvor podcast-linket skal indsættes.

Derefter trykker du på knappen "Validate" (2), og Apple henter så din podcasts oplysninger og tjekker, at alt ser ud som det skal.

Hvis der er fejl, som f.eks. at du har glemt at uploade artwork, så bliver det vist her.

Til sidst får du en side, hvor der er en oversigt over din podcast, og du kan trykke på knappen "Submit" (3). Herefter bliver din podcast sendt til godkendelse hos Apple. Det kan tage nogle dage.

Et billede af siden med oversigt over din podcast, lige før du skal til at trykke submit.

Nu er du sådan set færdig, og det eneste der er tilbage er at vente på, at din podcast bliver godkendt. 🥳 Du får besked om det via email, og kan også tjekke det i Apples podcast-portal, som du lige har brugt.

Forhindringer du kan møde

Nogle gange går det desværre ikke helt så glat som beskrevet ovenfor. Vi har samlet nogle af de problemer, vi nogle gange ser.

Dit Apple ID skal være tilknyttet en iTunes Store-konto

Især hvis du lige har oprettet et nyt Apple ID, så kan det være du bliver mødt med en besked om, at dit Apple ID ikke er tilknyttet en iTunes Store-konto.

Et billede af en fejlmeddelelse hos Apple, der siger at Apple ID'et kræver en iTunes Store-konto. Ordlyd: Podcasts Connect requires an iTunes Store account.

Hvis du har mulighed for det, så prøv at logge ind med dit Apple ID på en Mac, en iPhone eller en iPad, eller måske iTunes på en PC, og tilknyt nogle kreditkort-oplysninger. Evt. kan du også købe en billig app eller lignende.

Hvis det alt sammen fejler, så prøv evt. med et andet Apple ID.

Flere links

Du vil måske også finde nogle af disse links nyttige:

Sidder du fast?

Hvis du støder på et problem, som du ikke selv kan løse, så send os en email med en beskrivelse af hvad du oplever, og vi vil hjælpe dig videre. 😊