Så er der Podcast analytics

Så blev det muligt for podcastere at få indblik i hvor meget der lyttes til deres podcasts. I weekenden blev funktionen aktiveret og det er super fedt for alle.

Det betyder, at man som podcaster kan se lytterinformation de sidste 30 dage. Derudover kan man se det totale antal lyt samt information om hvilke afspillere ens lyttere bruger.

Hvad med lytternes lokation?

Vi opsampler lytternes lokation men lige nu er det i intern test. Jeg vil gerne sikre, at informationen er brugbar før det bliver offentligt. Vi gemmer kun information om hvilket land der lyttes fra. Det skyldes, at jeg ikke selv har lyst til at blive sporet, så derfor vil jeg heller ikke lave et produkt som muliggør sporing af andre.

Opsampler I varighed?

Ja det gør vi :) Det er af tekniske årsager ikke muligt at gøre den slags helt præcist. Kort sagt så er vi begrænset af, at vi får mangelfulde oplysninger fra podcastafspillere. Vi ved kun hvor meget data de forsøger at hente, men ikke hvor meget lytteren rent faktisk lytter til. Det er samme begrænsning for alle podcasthosts. Men når en lytter spiller lyd på afspillerne på en RataCast podcastside kan vi være mere nøjagtige da vi har 100% kontrol over teknikken.
Lige som med lokationsdata så holder vi det her internt i starten. Jeg regner med at det bliver synligt for podcastere inden for den nærmeste fremtid.

Vi er ikke færdige

Jeg forsætter med at forbedre platformen. Jeg har lavet en del arbejde omkring et nyt og forbedret interface. Det skal være nemt at være podcaster. Vi er ikke i mål endnu. Men det går fremad.

Om forfatteren

Et billede af Jakob.

Jakob er ejer af RataCast. Han er vild med at podcasting lader alle få en stemme.