Kom nu i gang med din podcast

Der er så mange gode undskyldning. Men det handler bare om at komme i gang.

Jeg har set det så mange gange på tværs af industrier. Folk der skal i gang med noget nyt gør tingene meget sværrere end det er. Det er ligegyldigt om det handler om at starte firma, starte på at motionere eller andet som måske skal ses af andre i verden. Der er en tendens til at det skal være perfekt.

Det hele handler om indholdet. Alt andet er sekundært.

Jeg ser tit folk spørge til hvilket lydsetup de skal have. Hvad er det perfekte program til at få den perfekte lyd. Hvordan gør de professionelle?
Sagen er den, at du nok ikke er professionel. Du er måske kun lige gået i gang. Og hvor ville det da være synd hvis du aldrig kom videre fordi du tænkte, at du ikke er "professionel" nok.
Har du en smartphone? Optag på den. Folk kan sagtens forstå dig. RataCast sørger for at gøre lyden god til podcasting. Så du skal bare uploade den så klarer vi resten.

Men indholdet skal heller ikke være perfekt. Faktisk handler det om at komme i gang.

Super. Så nu er vi enige om, at du ikke skal bekymre dig om teknikken. Men så er der jo en risiko for at du laver en ny overspringshandling. Hvad med indholdet? Det skal så være kanon. For ellers er der jo ingen der vil lytte, vel?
Sagen er den, at der nok ikke er nogen der vil lytte i starten alligevel. Det kan måske lyde nedslående men det skal du bruge til din fordel. Du har nu mulighed for at eksperimentere. Du kan også bare lade være med at dele din podcast på Apple og Spotify kartotekerne. I stedet kan du dele podcast feedet med dem du vil have lytter i starten.

Podcasting er digitalt. Du kan ændre det hele. Du binder dig ikke til noget som helst

Din podcast kan sagtens starte ud med at omhandle et emne og så skifte senere. Du kan ændre titlen eller lukke den ned og starte en ny. Du kan gøre lige hvad du vil. Og derfor handler det om at komme i gang og få noget erfaring før du kan forvente, at det bliver perfekt.

Så kom nu bare i gang

Opret din konto på RataCast. Optag det første afsnit. Send mig en mail når du har det første afsnit ude. Så giver jeg det et lyt og giver dig feedback.

Om forfatteren

Et billede af Jakob.

Jakob er ejer af RataCast. Han er vild med at podcasting lader alle få en stemme.