Blog

Skrivelser om RataCast nyheder og podcasting generelt

Her skriver vi om RataCast, hvad der rører sig i podcast-verdenen, hertillands såvel som udenlands, og hvad vi ellers tænker kunne have interesse for dig som podcaster.

Er der et emne, som du rigtig godt gad at vide mere om? Send os en mail med din idé.

Forbedringer i podcast analytics

Jeg har brugt den sidste uges tid på at finde ud af hvordan podcast analytics kan blive bedre. Derfor er der nu kommet et par justeringer jeg lige vil gennemgå. Få indsigt i hvordan din podcast klarer sig over tid Det er nu muligt at se om man har indhold der "kun" bliver lyttet til lige når det bliver udgivet, eller om det også bliver lyttet til efter en længere periode.

Læs resten af “Forbedringer i podcast analytics”

RataCast har fået nyt design.

I dag har jeg lanceret en større opdatering af platformens brugerflade. Et mindre rodet udtryk En af de første ting man lægger mærke til er platformens mere simple udtryk som bruger den grønne farve sparsomt. Ny Opdeling af afsnit Afsnit opdeles ikke længere efter type men derimod efter om man har udgivet dem eller ej. Det giver nemmere adgang til de afsnit arbejder på og fjerner støjen som kommer af at skulle se en lang liste over gamle afsnit.

Læs resten af “RataCast har fået nyt design.”

Kom nu i gang med din podcast

Jeg har set det så mange gange på tværs af industrier. Folk der skal i gang med noget nyt gør tingene meget sværrere end det er. Det er ligegyldigt om det handler om at starte firma, starte på at motionere eller andet som måske skal ses af andre i verden. Der er en tendens til at det skal være perfekt. Det hele handler om indholdet. Alt andet er sekundært.

Læs resten af “Kom nu i gang med din podcast”

Så er der Podcast analytics

Så blev det muligt for podcastere at få indblik i hvor meget der lyttes til deres podcasts. I weekenden blev funktionen aktiveret og det er super fedt for alle. Det betyder, at man som podcaster kan se lytterinformation de sidste 30 dage. Derudover kan man se det totale antal lyt samt information om hvilke afspillere ens lyttere bruger. Hvad med lytternes lokation? Vi opsampler lytternes lokation men lige nu er det i intern test.

Læs resten af “Så er der Podcast analytics”

Alle podcasts har nu egen hjemmeside.

I weekenden kom der en større opgradering af RataCast. Et stort fokus de sidste to-tre uger har været, at migrere infrastrukturen til noget jeg kan drive på egen hånd. Den migrering er nu færdig. For lyttere og podcastere giver denne opgradering nogle forbedringer: Offentlige podcast ID Hver podcast har nu et såkaldt podcast ID. Det bruges til, at identificere podcasten i offentligheden. Det er nu muligt at dele sit feed med en nem adresse: https://feeds.

Læs resten af “Alle podcasts har nu egen hjemmeside.”

Hvis din podcast kun kan afspilles i èn app er det ikke en podcast.

For de fleste betyder podcast dèt at man kan hente et radio-program ned på sin telefon og høre det når man vil. Det er selvfølgelig også en stor del af lytterens oplevelse. Men det er vigtigt at vi der leverer podcasts til vores lyttere husker på hvad podcasting oprindeligt var tænkt som. Podcasting bygger på en åben standard som alle har adgang til. Det er en af de bedste egenskaber ved teknologien.

Læs resten af “Hvis din podcast kun kan afspilles i èn app er det ikke en podcast.”

Farvel Markus. Tak for denne gang.

Den super seje Markus har besluttet sig at tage en pause fra RataCast. Det er selvfølgelig en ærgerlig nyhed, men det ændrer intet ved planerne for RataCast. Mit fokus er stadig at lave den mest brugervenlige podcast platform i Danmark. På sigt skal RataCast også være kendt udenfor Danmarks grænser, men lige nu er fokus på succes her hjemme. Held og lykke fremover Markus. Det var en fornøjelse at arbejde sammen med dig.

Læs resten af “Farvel Markus. Tak for denne gang.”

Hurra for podfading!

Podfading er, når en podcast fader ud, altså holder op med at blive opdateret med nye afsnit. Det bliver ofte omtalt negativt, som noget useriøst, som et eksempel på at nogle mennesker prøver at lave en podcast, men ikke holder ved og ikke kommer forbi tre-fire afsnit. At de giver op. Men jeg synes også man kan se det i et andet, mere positivt lys. Podcasting giver rum til at eksperimentere!

Læs resten af “Hurra for podfading!”

Prissætning af RataCast

Noget af det sværeste som nystartet virksomhed er at beslutte, hvad éns produkt skal koste. Der er, bogstaveligt talt, uendelige muligheder. Målet er at finde en pris, der er fair for både kunder og virksomheden, så kunderne ikke betaler mere end nødvendigt, og virksomheden tjener nok til både at kunne overleve og udvikle sig. Begge dele er i både kunders og virksomhedens interesse. I denne artikel giver vi et lille blik om bag facaden af RataCast, og fortæller om hvilke tanker vi gjorde os, da vi skulle begynde at prissætte vores platform, og hvorfor vi synes, at konceptet lyttertimer er bedre end mange af konkurrenternes prissætninger.

Læs resten af “Prissætning af RataCast”

Gør det nemt at finde din podcast

Én af de største udfordringer ved at have en podcast er at nå ud til de lyttere, som du gerne vil nå, og som ville finde din podcast interessant. Der er så meget godt indhold af alle arter derude, at næsten lige meget hvor godt din podcast er skrevet og produceret, så er det ikke nok bare at lægge den ud og så vente på at lytterne kommer. Du skal som podcaster arbejde aktivt med at nå ud til lytterne, og gøre det nemt for dem at finde dig.

Læs resten af “Gør det nemt at finde din podcast”